LAX - pucnjava

Pucnjava na LAX-u: Četvorica zaštitara upucana, jedan mrtav, napadač uhvaćen!

Vijesti / Crna Kronika | 01. 11. 2013. u 17:40 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodna zračna luka u Los Angelesu (LAX) evakuirana je u petak nakon pucnjave u kojoj je nekoliko osoba ozlijeđeno, izvijestili su policija i Američka agencija za sigurnost prometa.

Prema medijskim izvještajima, u pucnjavi su stradala četvorica agenata TSA, s tim da je jedan od njih preminuo, dok su trojica ranjena. "Časnik TSA ustrijeljen je i ubijen na mjestu gdje se obavlja sigurnosna provjera putnika", piše LA Times, navodeći policijski izvor.

"Osoba je došla na terminal 3 zračne luke, izvadila jurišnu pušku iz torbe i otvorila vatru na terminalu", kazao je Patrick Gannon, šef policije u zračnoj luci LAX na konferenciji za novinare.

"Traje izgred u LAX-u. Redarstvene snage su na mjestu događaja", objavila je zračna luka na svom Twitter računu, a televizijske snimke pokazuju evakuaciju ljudi vozilima hitne pomoći.

"Došlo je do pucnjave", rekao je za AFP glasnogovornik Američke agencije za sigurnost prometa (TSA). Na snimci ABC-a vidi se evakuacija jedne osobe na nosilima i druge u invalidskim kolicima.

CNN javlja da je osumnjičeni za napad ranjen te da je uhićen. Napadač ima oko 20 godina, prenosi NBC News. Izgred se dogodio oko 9.30 sati po mjesnom vremenu (17.30 sati po srednjoeuropskome) na 3. terminalu zračne luke.

Kako navodi Los Angeles Times, u pucnjavi su ozlijeđeni počinitelj i zaposlenik TSA. Dnevnik dodaje da se trenutačno evakuiraju 2. i 3. terminal. Dužnosnici TSA su potvrdili da je jedan službenik sigurnosne službe upucan.

Svi letovi u dolasku i polasku iz zračne luke su obustavljeni. O incidentu je obaviješten i predsjednik Barack Obama, izvijestila je Bijela kuća. Na mjestu događaja su vozila hitne pomoći i policija s dugim cijevima koja pretražuje terminale. Putnicima je naređeno da napuste zračnu luku.

Jedan od svjedoka rekao je za CBS kako je vidio zaštitara da trči terminalom i viče da netko ima pištolj, a nakon toga se začulo pucanje i svi su legli na pod.

Kopirati
Drag cursor here to close