Kosovo

Pucnjava i bombaški napad na dvoranu u koju dolazi premijer Srbije

Vijesti / Crna Kronika | 03. 04. 2016. u 07:09 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na dvoranu u Zubinom Potoku na Kosovu, gdje je govor danas trebao održati premijer Srbije Aleksandar Vučić, bačena je bomba te pucano iz automatskog oružja. 

Kako javlja Sputnik, u napadu je sudjelovalo više osoba, a ozlijeđenih nema dok je izgorio jedan automobil. Prema neslužbenim saznanjima, na istom mjestu je prije dva dana zaplijenjeno nekoliko kilograma eksploziva.

Direktor Vladinog ureda za Kosovo Marko Đuric´, ocijenio je, u izjavi za RTS, da je riječ o terorističkom činu. Đuric´, koji boravi na Kosovu, kaže da je, prema njegovim saznanjima napad izvela skupina osoba i da njihov identitet, za sada, nije poznat.

Kosovska policija podigla je stupanj sigurnosti u Zubinom Potoku na najvišu razinu, a u Vladi Srbije razmatraju sve aspekte održavanja zakazanog skupa.

Općina Zubin Potok većinska je srpskim stanovništvom, a formirana je 1987. godine izdvajanjem naselja iz tadašnje općine Titova Mitrovica.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Leposaviću da ga bačena bomba i pucanje na dvoranu u Zubinom Potoku, gdje danas popodne treba govoriti, neće zaplašiti.

Vučić je pred 4.000 ljudi i rudara u rudniku "Trepča" rekao da ga incident, koji se dogodio rano jutros, neće zaplašiti niti spriječiti njegovu posjetu Kosovu. "Snažnu Srbiju ništa ne može da uplašiti. Ako je netko mislio da će me ovo zastrašiti, moram kazati da se to neće dogoditi", rekao je Vučić, prenosi 'Blic'.

Tijekom posjete planirano je da Vučić obiđe manastir Banjska gdje će razgovarati sa episkopom raško-prizrenskim Teodosijem i igumanom manastira Danilom. Vučić će u Banjskoj obići novi konak koji je u izgradnji.

U Kosovskoj Mitrovici posjetit će Zdravstveni centar, gdje će prisustvovati otvaranju novih prostorija odjeljenja onkologije koje je financirala Vlada Srbije i prisustvovati puštanju u rad skenera, a ovom zdravstvenom centru će dodijeliti i status Kliničko-bolničkog centra.

Vučić će u Kosovskoj Mitrovici obići i dekanat Medicinskog fakulteta, gdje će razgovarati sa zaposlenima i potom ručati sa studentima.

Kopirati
Drag cursor here to close