Županijsko tužiteljstvo ŽZH

Protiv Gruđanina podignuta optužnica zbog droge i oružja

Optužnica je 1. veljače 2023. godine dostavljena Općinskom sudu u Ljubuškom.
Vijesti / Crna Kronika | 15. 03. 2023. u 12:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijsko tužiteljstvo ŽZH u Širokom Brijegu je podiglo optužnicu protiv Slavka Čepe sina Miroslava iz Gruda, zbog kaznenih djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari.

Policijski službenici Granične policije BiH – PGP Gorica-Posušje su pod nadzorom i u suradnji sa postupajućim tužiteljem Josipom Aničićem 31. srpnja i 1. kolovoza 2021. godine realizirali operaciju "Marihuana" i izvršili pretragu obiteljske kuće, pomoćnih prostorija i vozila koje koristi Slavko Čepo.

U blizini obiteljske kuće Slavka Čepe kao i u dvorištu iste pronađene su 331 stabljike indijske konoplje (marihuana), a pretragom unutarnjih prostorija pronađeno je oko 42 g amfetamina, oko 6 kg marihuane i 2 automatske puške tipa "Kalašnjikov" s pripadajućim okvirima i streljivom.

Županijsko tužiteljstvo ŽZH će krivnju Slavka Čepe dokazivati pozivanjem 7 svjedoka i 4 vještaka, te ulaganjem više od 20 materijalnih dokaza.

Optužnica je 1. veljače 2023. godine dostavljena Općinskom sudu u Ljubuškom, priopćila je Petrunjela Matijević, viša stručna suradnica Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close