Akcija

Prošvercali tonu droge pa kupovali nekretnine

Tužiteljstvo BiH navodi pak kako policijski djelatnici Granične policije BiH, vrše lišenja slobode i pretrese ''na više lokacija na području Sarajeva i drugih gradova u BiH''.
Vijesti / Crna Kronika | 27. 04. 2022. u 09:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Policijski službenici Granične policije BiH, na širem području Sarajeva, realiziraju operativnu akciju, kodnog naziva DIABLO 2, prilikom čega se vrše pretresi na šest lokacija, koje koriste osumnjičene osobe'', potvrđeno je iz Granične policije BiH.

Navedene aktivnosti se provode, u suradnji sa EUROPOL-om, a pod nadzorom Tužiteljstva BiH i naredbama Suda BiH, zbog postojanja osnova sumnje da su osumnjičene osobe, kao članovi grupe za organizirani kriminal, počinile kazneno djelo „Organizirani kriminal“ a u vezi s kaznenim djelom „Neovlašteni promet opojnim drogama“ i kaznenim djelom „Pranje novca“, na način da su organizirano iz BiH i drugih država regije, krijumčarili veće količine opojne droge marihuane – skanka u države Europske unije.

''Provođenjem mjera i radnji, policijski službenici Granične policije BiH su zadokumentirali da su članovi grupe za organizirani kriminal prokrijumčarili oko 1000 kilograma opojne droge (tonu) marihuane – skanka, čime je pribavljena protupravna imovinska korist u većem iznosu'', navela je Granična policija.

Tužiteljstvo BiH navodi pak kako policijski djelatnici Granične policije BiH, vrše lišenja slobode i pretrese ''na više lokacija na području Sarajeva i drugih gradova u BiH''.

''Aktivnosti se provode u okviru predmeta u kojem je ostvarena suradnja sa strukturama Europola, Eurojust-a i zemalja EU. Prema prikupljenim dokazima, osumnjičeni u ovom predmetu su duži vremenski period vršili krijumčarenje u Bosnu i Hercegovinu i dalju distribuciju prema ilegalnom narko-tržištu zemalja sjeverne Europe, velikih količina opojne droge marihuana-“skunk”, koje su krijumčarene u količinama od više stotina kilograma, kao i drugih opojnih droga, čija vrijednost na ilegalnom narko-tržištu dostiže velike iznose i na taj način stjecali nezakonitu imovinsku korist, koju su između ostalog, ulagali u kupovinu različite imovine u BiH'', navelo je Tužiteljstvo BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close