Žepče

Pronađeno tijelo muškarca u rijeci Bosni

Tijelo je pronađeno u mjestu Golubinja, a u tijeku je policijski očevid, tako da za sada ne možemo reći više detalja, kazali su za Radio Žepče iz GSS-a Žepče.
Vijesti / Crna Kronika | 11. 11. 2021. u 10:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Gorske službe spašavanja Općine Žepče pronašli su u srijedu ujutru oko 9:20 sati, na području žepačkog naselja Golubinja, tijelo muške osobe, potvrdila je Feni glasnogovornica Tužiteljstva Zeničko-dobojskog kantona Asmira Redžić.

Kako je istaknula Redžić, dežurni kantonalni tužitelj uputio se na mjesto događaja. 

"U potražnoj akciji koja traje već treći dan, u srijedu je pronađeno jedno tijelo u rijeci Bosni. U tijeku je policijski očevid", objavljeno je na službenoj Facebook stranici Gorske službe spašavanja Žepče.

"Tijelo je pronađeno u mjestu Golubinja u blizini tvrtke "Zemlja trans" d.o.o., a u tijeku je policijski očevid, tako da za sada ne možemo reći više detalja", kazali su za Radio Žepče iz GSS-a Žepče.

Podsjetimo, u ponedjeljak su dvojica radnika kompanije Cengiz Instaat upala u rijeku Bosnu. Riječ je o državljanima Turske koji su radili na gradilištu Koridora Vc, a potraga za njima traje već tri dana. 

U potražnoj akciji sudjeluju GSS Žepče, GSS Srebrenik, GSS Čapljina, ISS Zenica i GSS Zavidovići.

Radovi obustavljeni

Radovi na gradilištu mosta "Bosna 1", na rijeci Bosni kod žepačkog naselja Kahrimani, nakon pada u rijeku dvojice radnika turske kompanije "Cengiz Insaat", još uvijek nisu nastavljeni, potvrdio je Feni Reuf Kadrić iz Javnog poduzeća Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine.

Međutim, istaknuo je Kadrić, nisu u potpunosti prekinuti radovi na poddionici Poprikuše – Nemila autoceste Koridora Vc.

"Žao nam je što se to dogodilo, jer se radi o zaista izvanrednim radnicima i poduzeću 'Cengiz Insaat' koje je s nama od 2011. godine. Vidjeli ste da dobro rade i napreduju u svim vremenskim uvjetima. 

Radovi su nastavljeni na drugim lokacijama, a nije ni u redu da se radi na tom mostu, dok se ne rasvjetle sve okolnosti i utvrde činjenice koje su dovele do nesreće. Tužitelj, policija i vještaci su izvršili očevid, a saslušali su i trećeg radnika, koji je s njima bio na platformi i koji se spasio. Kako je njihova sva dokumentacija na turskom jeziku, čeka se da se prevede na bosanski jezik te dostavi istražiteljima", kaže Kadrić.

Najavljuje kako će to biti vrlo brzo urađeno te smatra da će već za najdalje 15-ak dana radovi biti nastavljeni i na tom gradilištu.

"Najteže je sada ljudima iz Cengiza. Oni trebaju objasniti obiteljima Mustafe Aydina (43 godine) i Orhana Polata (47), za kojima se traga, kako je došlo do nesreće. Svi se nadamo da će ih brzo pronaći", kaže Kadrić.

Kopirati
Drag cursor here to close