SIPA u Srebrenici

Pronađeno ''oružje u sijenu''; protuavionski top, mitraljez, puške ...

Vijesti / Crna Kronika | 26. 03. 2014. u 10:43 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postupajući po naredbama Suda BiH i Tužiteljstva BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u srijedu su slobode lišili dvije osobe i pretresli četiri objekta na području općine Srebrenica.

Navedene aktivnosti realizirane su u saradnji sa pripadnicima MUP-a RS.
Slobode su lišene osobe inicijala M.T. (1967.) i M.T. (1959.) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo iz člana 193. KZ BiH 'Neovlašten promet oružjem i vojnom opremom'.

Prilikom izvršenih pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: protuavionski top M-55, 20 mm sa jednim dobošom i 50 granata u istom, jedan mitraljez M 53, dvije automatske puške, jedna pumparica, jedan pištolj i veća količina minsko-eksplozivnih sredstava i streljiva različitog kalibra.

Osobe lišene bit će privedene u službene prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu u RU Tuzla, gdje će nad njima biti izvršena kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku, uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu i izvršiteljima, biti predate Tužiteljstvu BiH na dalje postupanje, priopćeno je iz SIPA-e.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH uhitili su jutros Milenka Trifunovića zvanog "Čop" (47) koji je osumnjičen za kazneno djelo neovlašteni promet oružja i vojne opreme, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH. Trifunović je uhićen na području Skelana, po nalogu Tužiteljstva BiH.

Riječ je o osobi koja je pred Sudom BiH osuđeno na 33 godine zatvora za zločin počinjen na lokalitetu Zemljoradničke zadruge u Kravici u srpnju 1995. godine. Osuđenom je, nakon odluke Ustavnog suda BiH, prekinuto izdržavanje zatvorske kazne.

Prilikom uhićenja i pretresa, u pomoćnom objektu kuće osumnjičenog, policija je pronašla i zaplijenila protuavionski top, te veću količinu oružja i streljiva čija nabavka i držanje nisu dozvoljeni građanima BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close