Kraj potrage

Pronađen zrakoplov u Hrvatskoj: Poginuli svi putnici

"Potvrđeno je da su svi putnici letjelice Cessna poginuli i slijedi policijski očevid. U ime svih operativnih snaga izražavam sućut obitelji i prijateljima poginulih", rekao je ravnatelj Civilne zaštite Damir Trut.
Vijesti / Crna Kronika | 30. 05. 2022. u 11:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U padu aviona koji je danas pronađen kod Rakovice poginulo su svi putnici, njih četvero. Potvrdio je to danas ravnatelj Civilne zaštite Damir Trut.

"Bilo je 400 tragača i oni su izvršili svoju zadaću i pronašli letjelicu. Čim je uočena iz zraka, poslane su zemaljske snage. Nažalost, potvrđeno je da su svi putnici letjelice Cessna poginuli i slijedi policijski očevid. U ime svih operativnih snaga izražavam sućut obitelji i prijateljima poginulih", rekao je ravnatelj Civilne zaštite Damir Trut.

"Avion je pronađen par stotina metara od Broćanske kose. Ovaj zrakoplov, koliko ja znam, nema crnu kutiju. Ovaj potražni kamp ostaje na mjestu. Dio snaga ćemo povući, a dio će ostati pomagati s izvlačenjem letjelice i poginulih", rekao je Trut. 

Podsjetimo, tim letača dronom je uočio ostatke zrakoplova. 

"Imamo pronalazak",  javio je to preko radio veze u bazu, a tome su svjedočili i brojni reporteri koji su na tom terenu s drugom ekipom letača.

U bazu su javljene i točne koordinate lokacije.

''Vidim dijelove repa, krila i kabine'', rekao je letač koji je našao avion, piše Jutarnji list.

Podsjetimo, Ravnateljstvo civilne zaštite MUP RH u nedjelju je objavilo kako je nestao zrakoplov koji je krenuo iz Splita, a u potragu je bilo uključeno više od 350 ljudi.

Kopirati
Drag cursor here to close