Zadar

Prodajom bubrega rješavao dugove

Vijesti / Crna Kronika | 25. 08. 2015. u 13:38 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slovenska policija identificirala je čovjeka koji je nedavno na lokalnom internetskom portalu Sobotainfo iz Murske Sobote objavio da prodaje vlastiti bubreg za 50.000 eura, kako bi se riješio dugova prema banci koja mu je prijetila ovrhom, te protiv njega podnijela kaznenu prijavu za pokušaj prijevare.

Riječ je o Slovencu koji privremeno živi u okolici Zadra, a otkriven je u suradnji s hrvatskom policijom, objavila je u utorak u priopćenju za javnost policijska uprava Murska Sobota. 45-godišnjaka čije ime nije priopćeno u ponedjeljak je, kako se navodi, ispitala policija u Zadru, nakon čega je pušten na slobodu.

U slučaju da bude optužen i osuđen, prijeti mu do tri godine zatvora jer je iznošenjem lažnih podataka pokušao doći do imovinske koristi. Nakon što je objavio oglas u Murskoj Soboti su preko radija i drugih medija za njega sakupljali dobrovoljne priloge, ali nije poznato koliko je prikupljeno.

Osumnjičeni je u telefonskim kontaktima s medijima tvrdio da mu je kuća pred ovrhom, da je nezaposlen i ima troje djece, te da bubreg prodaje kako bi zaštitio obitelj od teškog socijalnog stanja u kojemu se našao i iz kojega ne vidi izlaza.

Lokalni mediji u Murskoj Soboti njegov su oglas povukli nakon što im je postao sumnjiv jer se javljao mobilnim telefonom s pretplatničkim brojem registriranim u Hrvatskoj, iako je govorio odličnim slovenskim jezikom sa štajerskim naglaskom.

Prekmurska policija je najprije pokrenula istragu o spomenutom slučaju jer je sumnjala u slučaj zakonski nedopuštene trgovine organima. Prvo je stupila u kontakt s kolegama u susjednom Međimurju, a onda je daljnjom istragom u Hrvatskoj utvrđeno da osumnjičeni živi u okolici Zadra.

Kopirati
Drag cursor here to close