Pretresi

Privedeno pet osoba zbog zloupotrebe droga

Vijesti / Crna Kronika | 14. 08. 2014. u 17:23 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pet osoba je lišeno slobode u četvrtak prilikom pretresa na području području Tuzle, Gradačca, Kalesije, Gračanice, Lukavca i Srebrenika. Uhićeni su Ć.M. (19) iz Gradačca, H.E. (28) iz Kalesije, D.I. (28) iz Gračanice, S.M. (21) iz Lukavca i M.J. (41) iz Srebrenika.

Kako je priopćeno iz MUP-a TŽ, postupajući po Operativnom planu, kao i Naredbama za pretres izdatih od strane Općinskih sudova za osobe koje se dovode u vezu sa kaznenim djelima iz domena zloupotrebe opojnih droga u četvrtak su službenici MUP-a TŽ izvršili pretrese stambenih, pomoćnih, poslovnih i drugih objekata na sedam lokacija u pomenutim općinama i slobode lišili pet osoba.

Prilikom pretresa pronađene su i oduzete manje količine opojnih droga heroin i Canabis, tri stabljike canabisa, predmeti za vaganje i pakiranje istih.

Nad navedenim osobama je izvršena kriminalistička obrada nakon čega su pušteni na slobodu, dok će uz dogovor sa postupajućim tužiteljem protiv navedenih osoba biti dostavljen odgovarajući Izvještaj o počinjenim kaznenim djelima.

Kopirati
Drag cursor here to close