Obiteljsko nasilje

Pritvor za Mostarca koji je osumnjičen da je nožem napao brata

Zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Nasilje u obitelji iz čl. 222. st. 3. u svezi sa st. 1. i 2. Kaznenog zakona Federacije BiH.
Vijesti / Crna Kronika | 13. 05. 2022. u 16:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ Mostar, rješenjem Općinskog suda u Mostaru od 13.5.2022. godine, određen je pritvor u trajanju od mjesec dana, Dervišu Nazečiću (1971.), iz Mostara, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Nasilje u obitelji iz čl. 222. st. 3. u svezi sa st. 1. i 2. Kaznenog zakona Federacije BiH.        

Naime, Derviš Nazečić se sumnjiči da je dana 11.5.2022. godine, oko 00,00 sati, u obiteljskoj kući na adresi Baltina broj 2, u Mostaru, u kojoj živi u zajedničkom kućanstvu sa svojim bratom S. N. i ocem I. N., na način da je, bez prethodne svađe ili prepirke i bez ikakvog povoda, prišao bratu S. N. koji je ležao na krevetu, a zatim mu nožem zadao udarac u predjelu leđa ispod vrata, uslijed čega je imenovani zadobio lake tjelesne ozljede, nakon čega je S. N. štiteći se rukama u namjeri da se obrani, zadobio posjekotinu u predjelu malog i domalog prsta lijeve ruke, a zatim uspio izaći iz kuće na ulicu, da bi potom vozilom Hitne pomoći bio odvezen u bolnicu radi pružanja medicinske pomoći.

Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom, jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo ili da će učiniti kazneno djelo kojim prijeti, a za to kazneno djelo se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ/K Mostar u suradnji sa MUP-om HNŽ/K - PU Mostar nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva HNŽ Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close