Tužiteljstvo

Pritvor Čitlučaninu zbog šamara policajcu

Gordanu P. određen je pritvor zbog napada na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti
Vijesti / Crna Kronika | 07. 09. 2023. u 09:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ Mostar, rješenjem Općinskog suda u Čitluku od 6.9.2023. godine, određen je pritvor u trajanju od najdulje mjesec dana, prema osumnjičenom Gordanu P. (1962.), iz Čitluka, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti.

Kako je priopćilo Tužiteljstvo HNŽ, ''Gordan P. se sumnjiči da je 3.9.2023. godine, nakon što je u večernjim satima narušavao javni red i mir u UO „The Pub“ u Čitluku, zbog čega su po pozivu građana u ugostiteljski objekt pristupili policijski službenici PS Čitluk, koje je po njihovom dolasku osumnjičeni verbalno vrijeđao, pa su ga isti lišili slobode i službenim vozilom doveli u prostorije PS Čitluk, gdje ih je nastavio vrijeđati, da bi zatim, dok mu je policijski službenik A. B. skidao sredstva za vezivanje, napao službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti, na način da je otvorenim dlanom ruke, udario policijskog službenika A. B., u predjelu lijevog oka, uslijed čega je isti zadobio ozljedu za sada neutvrđenog stupnja''. 

''Dakle, osumnjičeni je napao službenu osobu u obavljanju poslova javne sigurnosti, odnosno dužnosti čuvanja javnog reda i pri tome ju tjelesno ozlijedio'', priopćilo je ovo Tužiteljstvo koje je predložilo sudu da se pritvor osumnjičenom odredi iz razloga ''jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo''.

Navode kako se za spomenuto kazneno djelo može izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna, ''što je Općinski sud u Čitluku prihvatio i ocijenio sasvim utemeljenim i opravdanim, te odredio mjeru pritvora Gordanu P.''.

Kopirati
Drag cursor here to close