Prijetnje

Pripreman atentat na načelnika općine!?

Vijesti / Crna Kronika | 17. 11. 2013. u 12:02 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Načelnik općine Sanski Most Mustafa Avdagić jutros je za portal ljutakrajina potvrdio da je organiziran i pripreman atentat na njega, a još gore kaže načelnik Avdagić htjeli su mi zapaliti kuću, zbog čega je policija sinoć privela Predraga Ćurguza iz Ljubije kod Prijedora i Dejana Kalacuna iz Tomine kod Sanskog Mosta, javljaju federalni mediji.

Županijski tužitelj Sadeta Muhić iz Odjeljenja Tužiteljstva Unsko - sanske županije u Sanskom Mostu rekla je da je privedena osoba čiji su inicijali D.K. (29) iz ovog grada, zbog dojave da je pripremala ugrožavanje sigurnonosti jedne osobe iz Sanskog Mosta.

"Da bismo to spriječili, radimo na provjerama i utvrđivanju ozbiljnosti namjera", istaknula je Muhić, koja je u prostorijama Treće policijske uprave ispitala osumnjičenog. Ona je potvrdila da je obavila i informativni razgovor sa osobom P.Ć.

Ćurguz je, navodno, osumnjičen da je sudjelovao u pripremi postavljanja eksplozivne naprave pod Avdagićevo privatno ili službeno vozilo i priprema za izazivanje požara kuće u kojoj načelnik Avdagić živi sa obitelji.

Na pitanje portala ljutakrajina ima li to veze sa sadšnjom političkom situacijom u kojem je odaslano javnosti o ugroženom vitalnom nacionalnom interesu Srba i smjeni predsjedavajućeg skupštine Admira Hadžipašića, Avdagić odgovara da nema, te da će nadležni organi otkriti o čemu se tu sve radi.

Prema neslužbenim infomacijama kako javlja SRNA, Ćurguz je priznao da je dobio ovaj zadatak od Kalacuna.

Kopirati
Drag cursor here to close