Crna Gora

Pripadnik 'škaljarskog klana' u zatvoru upucan snajperom

Vijesti / Crna Kronika | 22. 09. 2016. u 19:43 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kotoranin Dalibor Đurić ustrijeljen je danas iz snajpera, dok se nalazio u zatvorskom krugu Zavoda za izvršenje kaznenih sankcija u Spužu te je od posljedica ranjavanja podlegao.

Radiotelevizija Crne Gore navodi kako je nakon ranjavanja Đurić hitno prebačen u bolnicu, ali liječnici mu nisu uspjeli spasiti život.

Vijesti prenose da je policija u Rogamima, kod Duklje, pronašla zapaljeno vozilo s talijanskim registracijama koje je vjerojatno koristio napadač ili više njih.

Kotoranin je u policijskoj evidenciji registriran kao sigurnosno interesantna osoba i pripadnik takozvanog 'škaljarskog klana'. Do danas je preživio dva pokušaja atentata, a u zatvoru se nalazio od 2014. zbog kaznenog djela "iznuda".

Rat među kotorskim kriminalnim klanovima traje od kraja 2014. godine, nakon što je u Španjolskoj ukraden tovar od 200 kilograma kokaina, navodi RTCG.

Zavod za izvršenje kaznenih sankcija (ZIKS) potvrdio je da je zatvorenik D.Đ. (34) danas ranjen u grudi, ali je od posljedica ozljeda preminuo u Kliničkom centru Crne Gore nakon bezuspješnog pokušaja reanimacije.

Iz ZIKS-a su naveli da je u četvrtak oko 18:15 sati sa vanjske strane pucano na zatvorenika koji je bio u redovnoj šetnji u zatvorskom krugu poluotvorenog odjeljenja Kazneno-popravnog doma Podgorica.

Iz Zavoda ističu da je D.Đ bio na izdržavanju dvogodišnje kazne zatvora.

Kopirati
Drag cursor here to close