Osumnjičeni iz akcije ''Retro''

Počelo privođenje carinika zbog mita

Radi se o osumnjičenima koji su aktivne službene osobe u carinskim ispostavama UIO BiH, a osumnjičene su za kaznena djela organiziranog kriminala te primanja dara ili drugih oblika koristi.
Vijesti / Crna Kronika | 07. 03. 2019. u 12:19 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine, od ranih jutarnjih sati, više desetina policijskih službenika SIPA-e RK Banja Luka, na području Cazina i Velike Kladuše, provode aktivnosti lišenja slobode i pretresa, ukupno šest osumnjičenih osoba. 

Postupajući tužitelj, sa svojim suradnicima, nalazi se na terenu i koordinira aktivnosti policijskih službenika. 

Radi se o osumnjičenima koji su aktivne službene osobe u carinskim ispostavama UNO BiH, a osumnjičene su za kaznena djela organiziranog kriminala te primanja dara ili drugih oblika koristi. 

Tijekom istrage u operaciji kodnog naziva "Retro", prikupljeni su dokazi da su navedeni carinskih službenici, prilikom uvoza različitih roba u BiH, nezakonito umanjivali carinske dažbine čime su nanosili štetu proračunu i svim građanima BiH, a za sebe ostvarivali nezakonitu imovinsku korist. 

Nakon ispitivanja osumnjičenih postupajući tužitelj će donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu, priopćeno je iz Tužilaštva BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close