Zavidovići

Prilikom uhićenja kod sumnjivca pronađene dvije bombe; Protiv privedenog aktivno 70 istraga

Vijesti / Crna Kronika | 10. 11. 2014. u 16:02 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sudska policija Federacije Bosne i Hercegovine - službenici Odjeljenja sudske policije sudova u Zeničko-dobojskoj županiji, danas oko 13 sati na području općine Zavidovići uhitili su A.A. iz Zavidovića (rođenog 1966. godine) kod koga su prilikom uhićenja pronađene dvije ručne bombe.

Za navedenom osobom se tragalo duže vremensko razdoblje. Kako se radi o osobi sklonoj pružanju otpora i bjekstvima, službenici sudske policije su provodili posebne planske aktivnosti u cilju pronalaska i lišenja slobode te osobe.

Za uhićenim A.A. trenutno postoji 11 aktivnih naredbi sudova za dovođenje ili lišenje slobode po različitim osnovama i protiv iste osobe se pred nadležnim pravosudnim institucijama vodi oko 70 kaznenih istraga ili kaznenih postupaka.

Nakon što bude završena obrada vezana za pronalazak eksplozivnih naprava, službenici sudske policije će u skladu s naredbama Općinskog suda u Zavidovićima, uhićenog A.A. predati Kazneno-popravnom zavodu Zenica na izdržavanje kazne zatvora u trajanju od jedne godine i tri mjeseca na koju je ranije osuđen zbog više kaznenih djela.

Službenici sudske policije su o ovom događaju obavijestili Županijsko tužiteljstvo i MUP Zeničko-dobojske županije radi poduzimanja daljih mjera i radnji iz njihove nadležnosti, priopćeno je iz Sudske policije FBiH, navodi Fena.

Kopirati
Drag cursor here to close