Novi Travnik

Prijeteći nožem opljačkao trgovinu i unatoč blokadama pobjegao policiji

Vijesti / Crna Kronika | 27. 02. 2017. u 08:39 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nepoznati muškarac opljačkao je proteklog vikenda trgovinu "Best" u Novom Travniku.

Razbojništvo je policiji prijavljeno u subotu u 19.20 sati, nakon što je muškarac, uz prijetnju nožem, od radnica oteo određenu količinu novca od dnevnog utrška te se udaljio u nepoznatom pravcu.

Odmah po prijemu prijave blokirano je uže i šire područje grada, policijski službenici obavili su pojačanu kontrolu osoba i vozila, dok su službenici kriminalističke policije izvršili očevid.

Nastavlja se sa poduzimanjem i drugih istražnih radnji na otkrivanju izvršitelja ovog kaznenog djela, a o svemu je obaviješten i dežurni tužitelj.

Radi se o kaznenom djelu razbojništva, za koje je propisana kazna zatvora u trajanju od jedne do deset godina.

Tijekom proteklog vikenda, na području Srednjobosanske županije (SBŽ) prijavljeno je 14 kaznenih djela, a radi se o krađama, nasilju u obitelji, razbojništvu, izazivanja opće opasnosti, prevari, spolnom odnosu s djetetom, napadu na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti i nanošenju lakih tjelesnih ozljeda.

Evidentirano je i devet slučajeva narušavanja javnog reda i mira, te 21 prometna nesreća, u kojima je jedna osoba smrtno stradala, a jedna je lakše ozlijeđena.

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola ili bez položenog vozačkog ispita, iz prometa je isključeno 13 vozača, a uručen je i 421 prekršajni nalog, dok je mobilnim radarom evidentirano ukupno 95 slučajeva prekoračenja dopuštene brzine.

Kopirati
Drag cursor here to close