Saslušanje

Prijedlog za jednomjesečni pritvor zbog pokušaja ubojstva

Vijesti / Crna Kronika | 09. 06. 2017. u 19:29 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postupajući tužitelj Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije je sucu za prethodni postupak Županijskog suda Tuzla stavio prijedlog za određivanje pritvora za 30-godišnjeg Miroslava Erdemovića iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo 'Pokušaj ubojstva'.

Erdemović je osumnjičen da je u prijepodnevnim satima 3. lipnja 2017. godine u mjestu Bosanska Poljana u blizini petlje 'Šički Brod' na ulazu u Tuzlu, 38-godišnjoj ženi u blizini magistralne ceste skalpelom nanio duboku reznu ozljedu na desnoj strani vrata, te u području grudnog koša i lijeve ruke.

Tako joj je nanio teške tjelesne ozljede opasne po život i ostavio je na toj lokaciji. Oštećena je trenutno hospitalizirana u UKC-u Tuzla. Pripadnici MUP-a TŽ, u koordinaciji sa Tužiteljstvom, su operativnim radom na terenu, prikupljanjem dokaznih materijala na očevidu i tijekom određenih istražnih radnji, te nakon saslušanja određenog broja svjedoka identificirali osumnjičenog.

On je lišen slobode 6. lipnja 2017. godine, te je nakon kriminalističke obrade Sektor kriminalističke policije MUP-a TŽ, uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu, predao Erdemovića u nadležnost Tužiteljstva.

Postupajući tužitelj je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog. Također, do danas su obavljene određene istražne radnje i vještačenja, te će biti izdate naredbe i za druga potrebna vještačenja kako bi se utvrdile sve okolnosti vezane za ovaj događaj, navedeno je iz Ureda za informiranje Županijskog tužiteljstva.

Kopirati
Drag cursor here to close