Granica

Prije pokušaja izlaska iz BiH, iz vatrenog oružja ranio brata

Vijesti / Crna Kronika | 11. 08. 2017. u 11:15 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Granične policije BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Velika Kladuša u četvrtak su zadržali 55-godišnjeg državljanina Republike Hrvatske, koji je prije pokušaja izlaska iz BiH, pucajući iz vatrenog oružja ranio osobu.

Pregledom Audija, hrvatskih registarskih oznaka, kojim se B. Z. dovezao do prijelaza, pronađena je puška i deset komada streljiva. B. Z. ispitan je u svojstvu osumnjičenika za kazneno djelo 'Pokušaj ubojstva'.

Prema nalogu tužitelja kantonalnog Tužiteljstva Unsko-sanske županije, predan je službenicima Ministarstva unutarnjih poslova R. Hrvatske kao i oružje, streljivo i odjeća s tragovima počinjenja kaznenog djela, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Kako mediji saznaju, B.Z. je tijekom četvrtka u Velikoj Kladuši pucao u svog brata B.Dž. (60). Ispaljeni hitac iz kratke puške - kubure ranio je B.Dž. u ruku. B.Z. je nedugo nakon izvršenja kaznenog djela lociran i priveden u policijsku postaju, a nakon toga on je pokušao prijeći granicu kod Velike Kladuše.

Službenici GP BiH na Međunarodnom aerodromu Sarajevo u četvrtak su identificirali počinitelja krađe ruksaka i uhitili ga prilikom druge krađe torbe.

Naime, službenicima Postrojbe Granične policije Aerodrom Sarajevo državljanin Omana, putnik s leta Istanbul – Sarajevo, prijavio je krađu ruksaka s osobnim stvarima na području Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Radeći na rasvjetljavanju slučaja, službenici su u poslijepodnevnim satima uhitili 55-godišnjeg državljanina BiH R. M., koji je otuđio i torbu putnici s leta Dubai – Sarajevo. Protiv R. M. Kantonalnom tužiteljstvu Kantona Sarajevo bit će predano izvješće zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo 'Krađa'. Službenici su pronašli veći dio otuđenih stvari stranaca koji su doputovali u Sarajevo, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close