Organizirani kriminal

Pribavili orginalne putovnice i osobne iskaznice BiH uz pomoć ukradenih identiteta

Vijesti / Crna Kronika | 29. 11. 2016. u 13:39 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru nastavka akcije 'Kruna', policijski službenici Uprave za organizirani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske podnijeli su Tužiteljstvu BiH izvještaj protiv 12 osoba o otkrivanju izvršitelja kaznenog djela 'Organizirani kriminal', 'Nedopuštena trgovina', 'Računarska prijevara', 'Krivotvorenje isprave', 'Krivotvorenje ili uništenje službene isprave', 'Neovlašteno korištenje osobnih podataka' i 'Navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja'".

U priopćenju iz MUP-a Srpske navodi se da se osobe čiji su inicijali D.B., B.P., N.B., M.C. i P.Ć. sumnjiče da su kao članovi organizirane kriminalne grupe od početka 2014. godine do ove godine na području Banja Luke, Gradiške, Srpca, Glamoča i Sanskog Mosta neovlašteno prodavali i vršili razmjenu javnih isprava i to osobnih iskaznica, putnih isprava i vozačkih dozvola BiH, u namjeri da sebi pribave protupravnu imovinsku korist.

Na taj način su, utvrđeno je, osobama M.S., I.S., D.P., V.Ć., i A.C., kao i još dvije osobe čiji pravi identitet nije utvrđen, omugućili da pribave originalne biometrijske putovnice i osobne iskaznice BiH, uz pomoć ukradenih indetiteta osoba koje su se odselile sa područja BiH, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close