Kasa 3

Prevare s fiskalnim kasama: Na meti 14 lokacija u Mostaru, Čitluku i Čapljini

''Osumnjičene osobe terete se da su umanjivale promet i na osnovu toga prijavljivala lažne porezne prijave te plaćale manji porez'', navela je SIPA.
Vijesti / Crna Kronika | 18. 09. 2019. u 10:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na ukupno 14 lokacija na području Mostara, Čapljine i Čitluka policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) vrše operativnu akciju kodnog naziva ''Kasa 3''.

Na meti su, kako je SIPA priopćila, ugostiteljski objekti zbog sumnje na poreznu utaju, računalno krivotvorenje i računalnu prevaru. 

''Osumnjičene osobe terete se da su umanjivale promet i na osnovu toga prijavljivala lažne porezne prijave te plaćale manji porez'', navela je SIPA.

Foto: Bljesak.info / Dolazak na informativni razgovor ispred zgrade  SIPA-e

Žurnal je objavio kako se istražuju dvije IT firme iz Mostara, Xsoft i RSS te da su pretresom obuhvaćeni ugostiteljski objekti  Karting Sport Cafee Mostar, Bumerang iz Čitluka, Pizeria Marinero, Gusar, restoran Maslina, Santa Fe, Etno kuća Šumanci, Tenis restoran i bar Mostar, restoran Charisma, SUR Goranci te druge.

Naime, i prije pola godine slična akcija je izvedena u Sarajevu kada su uhićeni vlasnici više ugostiteljskih objekata zbog neprikazivanja stvarnog prometa kroz fiskalne kase, među kojima su bili  objekti Metropolis, Vatra, Montana, Una, Luka, Kibe, Portofino, te firma Inspirit koja se bavi servisiranjem fiskalnih kasa.

Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije potvrđeno je da policajci ovog ministarstva pružaju podršku istražiteljima na terenu.

Kopirati
Drag cursor here to close