Budite na oprezu

Prevarant s mobitelom hara Mostarom - Ne nasjedajte!

Nakon što je mladić vratio mobitel, transakciji nije bilo traga. Sve se odvilo u nekoliko sekundi.
Vijesti / Crna Kronika | 20. 09. 2021. u 10:28 K.M / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Mom ocu je u prošlu subotu oko 14 sati na ulici prišao mladić i zamolio ga da mu, obzirom da nema na računu, posudi mobitel kako bi poslao SMS svojoj majci'', započinje svoju priču za Bljesak.info Ana iz Mostara.

Nakon što se, kako nam govori, njezin otac na početku nećkao, odlučio je učiniti dobro djelo i posuditi mladiću mobitel. Nešto kasnije, ispostavilo se da je ta odluka bila pogrešna. Anin otac postao je žrtva prevare.

Sve se odvilo u nekoliko sekundi

''Prevarant je USSD kodom aktivirao opciju prijenosa i na svoj privremeni broj prebacio 40 KM'', objašnjava nam i dodaje da je, kad je njezin otac shvatio da je ostao bez novca, već bilo prekasno.

Nakon što je mladić vratio mobitel, transakciji nije bilo traga. Sve se odvilo u nekoliko sekundi. Njezin otac je tek naknadnom provjerom računa uvidio kako je ostao bez novca. Obzirom da je novac potrošen, odnosno preusmjeren, sa tog računa ne može se vratiti.

Ana nam dodaje kako je o cijelom slučaju obavijestila i policiju, te da su se i sami raspitivali o ovom 'novom načinu' prevara i došli do informacije kako oni nisu jedini u Mostaru kojima se ovo dogodilo.

Upozorenje drugima

''Sumnjam da će mom ocu šteta biti nadoknađena, ali bih željela upozoriti druge da ne nasjedaju na ovakve trikove i prevare'', poručila je.

Neslužbeno doznajemo da je u ovom mjesecu novac prebačen već sa više brojeva na ovaj 'prevarantski' prepaid broj.

Upit o ovom 'novom načinu' prevara smo poslali i mobilnom operateru HT Eronet čiji je prevarena osoba korisnik.

''Ovakva vrsta prevara kompletno u domeni samoga korisnika, te upozoravmo korisnike da budu oprezni, čuvaju svoj uređaj i paze kome ga daju. U posljednje vrijeme u HT Eronetu nije bilo zabilježenih prigovora vezanih uz navedeni slučaj prevare'', rekli su za Bljesak.info iz ove kuće.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close