Bratunac

Pretučen devetnaestogodišnjak: ''Hoćeš da te zakoljemo kao što smo klali 1995.''

''Hoćeš da te zakoljemo kao što smo klali 1995. godine, razne nacionalne uvrede su mi govorili. Opet sam pokušao da ustanem i oni su mene ponovo gurnuli'', rekao je Mehanović.
Vijesti / Crna Kronika | 26. 06. 2023. u 18:13 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Devetnaestogodišnjak Osman Mehanović iz Bratunca u petak večer je pretučen na ulicama Bratunca. Njega su napale tri osobe pri čemu je dobio teške tjelesne ozljede.

Mehanović je Feni kazao da je prvo čuo dobacivanja, međutim nije obraćao pažnju na to, jer je mislio da to njemu nije upućeno.

''Nastavilo se dobacivanje, i kad sam se okrenuo trojica muškaraca su bila iza mene. Jedna osoba me odmah gurnula preko podzida, nakon čega sam pokušao da ustanem. I kad sam ustao pitao sam šta se dešava. Oni su me opet gurnuli i rekli mi da su oni iz Kravice - kazao je Mehanović.

Prema njegovim riječima oni su nastavili dobacivati razne nacionalno uvredljive rečenice.

''Hoćeš da te zakoljemo kao što smo klali 1995. godine, razne nacionalne uvrede su mi govorili. Opet sam pokušao da ustanem i oni su mene ponovo gurnuli. Podigao sam ruku kako bi se obranio i vidio sam da jedan od njih zamahuje nekim predmetom i ubo me u gornji dio šake. Poslije toga sam opet uspio da ustanem, međutim tada sam dobio udarac u glavu i izbijen mi je zub. Odjednom sam čuo žensku osobu koja viče i govori što radite momku. Odmah su oni pobjegli, a osoba koja mi pružila pomoć odvela me u Policijsku stanicu'' - rekao je Mehanović.

Nakon incidenta on je dao izjavu u Policijskoj stanici Bratunac.

''Policijski službenici su me odveli u Dom zdravlja Bratunac gdje mi je konstatovana povreda šake i rana duboka 2 cm, kao i površinske ozljede glave i razbijen zub. Te noći sam otišao i do bolnice u Zvornik i danas obavio dodatne preglede i liječničko uvjerenje koje ću predati policijskoj stanici Bratunac. Iz Policijske stanice su me obavijestili da su osobe pronašli i da su od ranije poznate zbog krivičnih djela'' - kazao je Mehanović.

Kopirati
Drag cursor here to close