Zaustavljen postupak

Preminuo Ivica Marković, optuženi za ratni zločin u Stocu

Iz Državnog suda su za BIRN BiH potvrdili da su primili izvod iz matične knjige umrlih za optuženog, prema kojem je Marković preminuo početkom srpnja ove godine.
Vijesti / Crna Kronika | 25. 07. 2019. u 14:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Detektor.ba  / Postupak protiv ostalih će se nastaviti

Sud Bosne i Hercegovine je postupak protiv Ivice Markovića, optuženog za ratni zločin počinjen na području Stoca, obustavio zbog njegove smrti, saznaje Balkanska istraživačka mreža Bosne i Hercegovine (BIRN BiH).

Iz Državnog suda su za BIRN BiH potvrdili da su primili izvod iz matične knjige umrlih za optuženog, prema kojem je Marković preminuo početkom srpnja ove godine.

''Obzirom da je u tijeku kaznenog postupka ustanovljeno da je optuženi umro, Sud je donio odluku da se postupak protiv optuženog Ivice Markovića obustavlja, dok se u odnosu na ostale optužene osobe postupak nastavlja vodit'', navedeno je iz Suda.

Markoviću se sudilo zajedno s Miletom Pažinom, a optužnica ih je teretila da su, kao pripadnici Hrvatskog vijeća obrane (HVO), u ljeto 1993. uhitili, fizički i psihički maltretirali civile, žene, djecu i nekoliko muškaraca koji su bili zatvoreni u Osnovnoj školi ''Branko Šotra'' u Crnićima i koji su premješteni u zatvoreničke objekte u Đulićima i Kaplan Mahali.

U ovom predmetu sudi se i bivšim pripadnicima HVO-a Vidu i Josipu Krešiću, kojima se na teret stavlja da su psihički i fizički maltretirali civile koji su bili zatvoreni u ''Koštanoj bolnici'' u Stocu.

Kopirati
Drag cursor here to close