Tuzlak ponovno vara

Preko interneta dogovorili zamjenu telefona, pa ga Tuzlak prevario

Vijesti / Crna Kronika | 09. 10. 2015. u 08:51 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici PS Prijedor dva Okružnom Tužiteljstvu iz Banja Luke podnijeli su izvještaj protiv, kako Srna neslužbeno saznaje, Jasmina Avdića (23) i Nikše Đakovića (19), obojica iz Tuzle zbog kaznenog djela 'Prijevara.

Osumnjičeni dvojac je, kako navode u CJB Prijedor, u lipnju ove godine koristeći lažni profil putem internet stranice za oglašavanje prodaje "Olx.ba" dogovorio zamjenu mobilnog telefona marke "Apple Iphone 4S" za telefon "Huawei Y – 530" u vlasništvu D. L. iz Prijedora.

D.L. je ispoštovao dogovor i poštom poslao svoj "Huawei", ali zauzvrat nije dobio onaj dogovoreni čime je oštećen za oko 300 maraka kolika je i imovinska korist osumnjičenih.

Inače ovo je za kratko vrijeme druga prijava protiv Tuzlaka Jasmina Avdića za internet prijevaru. On je u srpnju ove godine po istom principu prevario još jednog Prijedorčanina s kojim je dogovorio zamjenu svog mobilnog telefona za njegov računar.

Prijedorčanin je ostao uskraćen za 500 maraka koliko je Tuzlak "zaradio" poslujući preko internet oglasnika.

IZ CJB Prijedor ponovno su upozorili građane da budu maksimalno oprezni prilikom poslovanja putem internet oglasnika preko kojeg je u posljednje vrijeme zabilježen znatan broj prijevara. Oštećeni su pozvani da sve slučajeve prijevare prijave najbližoj policijskoj stanici, objavila je Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close