Otkrivena pošiljka

Preko državne granice pokušali prebaciti 50 kg duhana

Vijesti / Crna Kronika | 15. 05. 2014. u 08:58 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radeći na sprječavanju krijumčarenja preko državne granice pripadnici Jedinice granične policije Velika Kladuša 14. svibnja u večernjim satima spriječili su krijumčarenje oko 50 kilograma duhana.

Naime, obilaskom terena na lokalitetu Plazikura na području općine Velika Kladuša otkriveno je 50 najlonskih vrećica rezanog duhana, svaka težine od oko jednog kilograma, koje su bile sakrivene u tri putne torbe i jednu najlonsku vrećicu za smeće.

Nedaleko od ovog mjesta zaustavljeno je i kontrolirano putničko motorno vozilo VW Cady kojim je upravljao R. R. (1989.), državljanin Bosne i Hercegovine. Isti je u razgovoru sa službenicima JGP Velika Kladuša priznao da je vozilom dovezao nađeni duhan do državne granice uz prethodni dogovor sa P. D. koji je trebao prenijeti duhan ilegalno preko državne granice u Republiku Hrvatsku.

Na području Velike Kladuše nađen je P. D. (1962.) državljanin Republike Hrvatske koji je zajedno sa R. R. priveden u sjedište jedinice radi kriminalističke obrade. Krijumčareni duhan je privremeno oduzet. O događaju su obavješteni dežurni sudac Općinskog suda Bihać i dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH, priopćeno je iz Ureda za informiranje GP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close