Kontrola na granici

Preko Doljana prokrijumčario više od 8,5 kg marihuane

Vijesti / Crna Kronika | 29. 11. 2016. u 14:08 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ulaznoj graničnoj kontroli na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Metković u ponedjeljak 28. studenog, oko 10 sati, pristupilo je osobno vozilo crnogorskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 29-godišnji državljanin Crne Gore.

Detaljnom graničnom kontrolom koju su obavili policijski službenici Postaje granične policije Metković u suradnji s djelatnicima carine, posumnjalo se na krijumčarenje, te je zatražen nalog za pretragu vozila. Pretragom je u stražnjem dijelu vozila pronađeno 16 paketa s ukupno 8,646 kg marihuane.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 29-godišnji crnogorski državljanin je, uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, doveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Razriješene tri provale u vozila

Policijski službenici Policijske postaje Dubrovnik dovršili su kriminalističko istraživanje nad 17-godišnjakom osumnjičenim za tri kaznena djela 'Teške krađe'.

Sumnjiči se da je tijekom noćnih sati 5./6. studenog provalio u dva osobna vozila na području Dubrovnika te iz jednog vozila otuđio novčani iznos od 700 eura, a iz drugog vozila sunčane naočale i bankovnu karticu.

Osumnjičen je i za provalu u osobno vozilo 12./13. studenog, također na području Dubrovnika, iz kojeg je otuđio lovački nož. Policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, navodi se u priopćenju iz Policijske uprave Dubrovačko - neretvanske.

Kopirati
Drag cursor here to close