Let u Beograd

Divljanje u avionu: Predmet preuzima Danska

Do incidenta je došlo 28. prosinca oko ponoći u zrakoplovu aviokompanije Wizzair...
Vijesti / Crna Kronika | 30. 12. 2021. u 14:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više javno tužiteljstvo u Beogradu ustupit će Danskoj krivično gonjenje protiv državljanina Danske Sulejmana Imamovića (58), koji je prije dva dana u zrakoplovu vrijeđao i prijetio zbog slijetanja na beogradski aerodrom Nikola Tesla.

Imamović, koji je prethodno saslušan, pušten je na slobodu, pošto mu je ukinuto zadržavanje, rečeno je Tanjugu u tužiteljstvu. Predmet će biti ustupljen Kraljevini Danskoj na dalje postupanje, imajući u vidu da se radi o osobi koja je danski državljanin.

Naime, do incidenta je došlo 28. prosinca oko ponoći u zrakoplovu aviokompanije Wizzair na relaciji Bilund (Danska) - Tuzla (BiH), koji je prinudno sletio na beogradski aerodrom.

Imamović se tereti za izvršenje krivičnih djela rasna i druga diskriminacija i ugrožavanje sigurnosti zračnog ili pomorskog prometa ili nepokretne platforme. On je u zrakoplovu vrijeđao, psovao i prijetio, prisutne na nacionalnoj i vjerskoj osnovi zbog slijetanja u Beograd, prijeteći da će čak srušiti avion i ubiti i sebe i ženu, prenosi Tanjug.

No, pojavile su se informacije da je Imamović tijekom rata, na kućnom pragu, zarobljen zajedno s bratom i sestrom. Sestra mu je danima silovana i to pred njegovim očima, tako da je na kraju izvršila samoubojstvo.

Imamovićev brat ubijen u logoru, a sam Imamović je pretrpio torturu koju je jedva preživio.

Nakon razmjene, polomljenih kostiju, prebačen je u Dansku na liječenje, gdje je ostao i nakon rata i zasnovao obitelj.

Zbog toga je, prema nekim tvrdnjama, i došlo do ovog nemilog događaja.

Kopirati
Drag cursor here to close