Može ponoviti isto

Predložen pritvor počinitelju dvostrukog ubojstva u Prijedoru

Vijesti / Crna Kronika | 28. 05. 2017. u 12:03 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postupajući tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka predložio je mjeru pritvora za Aliju Hrustić (1969) iz Prijedora, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško ubojstvo, potvrđeno je Feni iz ovog tužiteljstva.

Hrustić je jučer oko 07.00 sati, upotrebom noža i sjekire, počinio dvostruko ubojstvo, u mjestu Kevljani – Srednji Jakupovići, kod Prijedora, usmrtivši Azru Hrustić (1982) i Envera Halilagića (1976) iz Bihaća.

Glasnogovornica Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka Maja Đaković-Vidović danas je rekla Feni da je tužitelj stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni ostankom na slobodi mogao ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke te zbog naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi osumnjičeni mogao ponoviti isto ili teže kazneno djelo te zbog izvarendih okolnosti, jer je riječ o kaznenom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset ili više godina.

Također, kazneno djelo je posebno teško s obzirom na način izvršenja i posljedice te što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, odnosno uznemirenja javnosti.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudac za prethodni postupak Okružnog suda u Prijedoru.

Neslužbeno, supružnici Hrustić su bili u brakorazvodnoj parnici i nisu proteklih mjeseci živjeli zajedno, a Alija je Halilagića zatekao u kući, u kojoj je živjela Azra nakon što su se razišli.

Kopirati
Drag cursor here to close