Ubojstvo Nine Ivankovića

Pravosnažna presuda: Suniti Hindić šest godina zatvora

"Nama je važno da je Apelacijsko vijeće potvrdilo da se radi o ubojstvu iz nehaja. Presudu neću šire komentirati dok ne dobijem pismeni otpravak", kazala je odvjetnica Nada Dalipagić.
Vijesti / Crna Kronika | 07. 01. 2022. u 10:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvadesetrogodišnja Sunita Hindić iz Turbeta osuđena je pravosnažno na šest godina zatvora za ubojstvo poduzetnika Nine Ivankovića (55).

Suniti je, nakon izrečene presude, pozlilo. Hindić je nakon izricanja presude briznula u plač, zbog čega su morali napraviti kratku pauzu. 

''Iz dokaza Sud je utvrdio da je optužena počinila kazneno djelo te da je poduzela radnju pucanja iz pištolja. Razmatrajući dokaze Sud je mišljenja da je postupala sa eventualnim, a ne direktnim umišljajem. Ovaj Sud nije prihvatio navode odbrane da je postupala iz nehaja'' navela je u kratkom obrazloženju sutkinja Božidarka Dodik, piše Avaz.

Fatalna Sunita nema pravo žalbe na presudu, a u kaznu joj je uračunato vrijeme koje je provela u pritvoru. Sudski troškovi padaju na teret Županijskog suda u Mostaru, a obitelj ubijenog je upućena na parnicu.

Hindić je nakon presude vraćena u KPZ Tuzla gdje će najvjerojatnije nastaviti sa izdržavanjem kazne.

Hindić i mostarski ugostitelj Ivanković bili su u kratkoj ljubavnoj vezi, a ubojstvo se dogodilo 4. listopada 2019.godine u motelu ''Villa Ivanković'' u mjestu Buna kraj Mostara. Nakon svađe između njih dvoje, Hindić je Ivankovića usmrtila hicem iz njegovog pištolja CZ 7, 65 milimetara.

Fatalnu Sunitu je Županijski sud u Mostaru dva puta osudio na kaznu zatvora od tri i po godine za ubojstvo iz nehaja, ali je Vrhovni sud FBiH ove presude ukinuo.

Prije izricanja sankcije, danas je u Vrhovnom sudu pročitan modificirani činjenični opis u kojem se navodi da je Hindić kobnog dana nakon što se verbalno sukobila sa Ninom Ivankovićem u njegovom objektu, s kojim je bila u kratkoj ljubavnoj vezi, napustila objekt i krenula kući.

Video: Suniti Hindić pozlilo na sudu nakon izrečene presude
Kopirati
Drag cursor here to close