istina se zna

'Pravda za Mahira' - Branik nade za nejake pao zbog novca i političkog pritiska

Vijesti / Crna Kronika | 04. 03. 2016. u 15:18 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Građanska inicijativa "Pravda za Mahira" smatra očekivanom odluku Tužiteljstva Kantona Sarajevo da se optužnica neće podizati.

''Samo trajanje i tok istrage, kao i ispitivanje svjedoka koji nemaju nikakva relevantna saznanja, a izostavljanje ispitivanja onih ključnih, jasno su nas uputili u pravac u kojem 'istraga' ide. Nismo očekivali da će posljednji branik nade u pravdu i zaštite nejakih pasti zbog novca i političkih pritisaka roditelja zlostavljača, ali nismo ni iznenađeni'', navodi se.

Građanska inicijativa "Pravda za Mahira" u priopćenju za javnost navodi da će dati svu moguću podršku obitelji rahmetli Mahira Rakovca u ulaganju prigovora na tužiteljsku odluku i istrajavanju na otkrivanju istine i pravde.

''Iskoristit ćemo sve instance, institucije i zakonom dozvoljena sredstva da se raskrinka mreža moći i nepravde koja obavija Mahira od dolaska u Inernacionalnu školu Bosna Sema, a sad i njegovu obitelj u potrazi za pravdom. Istinu znamo, od pravde ne odustajemo'', navode iz Građanske inicijative.

Podsjetimo, glavna tužiteljica ŽS Dalida Burzić je na današnjem obraćanju medijima predstavila rezultate istrage o samoubojstvu maloljetnog dječaka Mahira Rakovca. Burzić je detaljno objasnila proces provođenja istrage i koliko je svjedoka ispitano, kao i koji su predmeti obrađivani prilikom toga.
Također, naglašeno je da nijedan dokaz ne upućuje na to da je nad maloljetnim Mahirom Rakovcem izvršeno silovanje niti kazneno djelo, prenosi N1.

"Nijedan dokaz ne potvrđuje da je nad Mahirom vršeno fizičko i seksualno nasilje, i nije utvrđeno postojanje kaznenog djela propisanog ŽZ. Tužiteljstvo ŽS naglašava da nije utvrđena nijedna činjenica koja bi uputila da se desilo neko kazneno djelo niti da je u uzročno-posljedičnoj vezi sa ubojstvom malodobnog M.R. Na mnoga pitanja ne može odgovoriti pravna struka, nego psiholozi, pedagozi i roditelji djece. U potpunosti uvažavamo bol roditelja za stradalim djetetom. Rezultati ovih provjera su formiranje dva predmeta u kojima postoji osnova sumnje da su počinjena dva kaznena djela, ali nisu u direktnoj vezi sa ovim događajem", priopćila je Burzić.

Kopirati
Drag cursor here to close