Vrgorac

Pranić o paljenju vozila Gradske čistoće: Malo je previše slučajnosti da bi bilo slučajno

U subotu navečer na parkiralištu Gradske čistoće Vrgorac izgorjela su tri automobila u vlasništvu te gradske tvrtke.
Vijesti / Crna Kronika | 22. 04. 2018. u 13:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom paljevine tri vozila Gradske Čistoće u dvorištu tvrtke, javnosti se jutros obratio gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić.

"Malo je previše slučajnosti da bi bilo slučajno. Na prostoru gdje su zapaljena tri vozila rade dva gradska trgovačka društva. Komunalno (vodoopskrba) i Gradska čistoća. Dijele manipulativni prostor oko zajedničke upravne zgrade. Novi direktor Komunalnog je prije par mjeseci digitalizirao rad svih vodosprema i uveo dispečersku službu koja je fizički dežurna u tri smjene od 0-24 sata. Dispečeri upravljaju svim vodospremama digitalno iz upravljačkog kontejnera koji se nalazi 30 metara od područja gdje su zapaljeni automobili Gradske čistoće.

Zanimljiva je činjenica što jedino dispečeri fizički nisu u krugu gradskih poduzeća između 21:00 i 22:00 kada trebaju fizički otići na jednu vodospremu koja još nije digitalizirana, a udaljena je 10-ak kilometara od Vrgorca. To je praksa. Baš u tom periodu su sinoć planula tri vozila. Baš slučajno.

Isto što je slučajno da smo baš ovaj tjedan doveli servisirano vozilo za prikupljanje otpada nakon tri mjeseca temeljitog servisa. Vozilo je bilo udaljeno 4 metra od ova tri koja su izgorjela. Sreća brze reakcije, hidrantske mreže unutar kruga poduzeća i ekipe DVD-a inače bi vjerojatno planuli i vozila za prikupljanje otpada. Život ide dalje.

Krim obrada je u tijeku, a mi već kombiniramo kako pronaći 170.000 kn za polovna vozila. Bio jučerašnji događaj slučajan ili ne, nova nepredviđena financijska izdvajanja su sigurna", rekao je Pranić.

Podsjetimo, u subotu navečer na parkiralištu Gradske čistoće Vrgorac izgorjela su tri automobila u vlasništvu te gradske tvrtke.

U potpunosti su izgorjeli kamion Mercedes Sprinter i dva dostavna vozila marke Citroen Berlingo Gradske čistoće Vrgorac.

Požar je izbio u 21,30 sati, a vatrogasci DVD-a Vrgorac su po dojavi susjeda izašli na teren i brzom intervencijom spasili okolna vozila od plamena.

"U dvorište Gradske čistoće stigla je i policija koja je započela s policijskim uvidom. Tijekom dana u nedjelju obavit će se očevid na mjestu požar u Vrgorcu", rekli su u policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj.

Kopirati
Drag cursor here to close