Uhićen i ranije

Poznat identitet osumnjičenog za iznudu i bacanje eksplozivne naprave na kuću u Mostaru

On je uhićen i u srpnju 2021.godine zbog sumnje da je pokušao ubojstvo Samira Linge, tvrdi Avaz. ije j
Vijesti / Crna Kronika | 06. 12. 2023. u 17:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osumnjičeni za iznudu osobe u Mostaru, kao i bacanje eksplozivne naprave na kuću dobro je poznata osoba sarajevskoj policiji. Kako navodi Avaz radi se o Dženanu Oputi,koji je  i u srpnju 2021.godine uhićen zbog sumnje da je pokušao ubojstvo Samira Linge.

Policijski službenici Federalne uprave policije jučer su pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, proveli operativnu akciju kodnog naziva „Jaguar“, a vezano za dokumentiranje osoba koje se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela „Izazivanje opće opasnosti“, "Teška tjelesna ozljeda“  „Iznuda“ m a sve u vezi sa krivičnim djelom „Udruživanje radi činjenja krivičnih djela“.

Kako je objavio FUP,  uhićen je  DŽ.O. (1992.) iz Hadžića, te je izvršen pretres pokretne i nepokretne imenovane koju navedena osoba koristi.

Tom prilikom je pronađen mobitel, sim-kartice i odjeća u kojoj su izvršena krivična djela, te drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem navedenih krivičnih djela.

''Osoba lišena slobode se sumnjiči da je kao dio grupe, određeno vremensko razdoblje vršila pritisak na oštećenu osobu iz Mostara kako bi iznudilo novac. U vršenju navedenog pritiska, na kuću oštećene osobe bačena je eksplozivna naprava koja nije eksplodirala, te su mu nanijete teže tjelesne ozljede'', naveo je FUP.

Kopirati
Drag cursor here to close