Devin Patrick Kelley

Poznat identitet napadača u Texasu

Guverner Teksasa Gregg Abbot je na konferenciji za novinare priopćio da je broj poginulih u napadu u crkvi u Sutherland Springsu 26.
Vijesti / Crna Kronika | 06. 11. 2017. u 08:01 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oružani napad u crkvi u američkoj saveznoj državi Texas izveo je 26-godišnji Devin Patrick Kelley, javlja agencija Anadolija.

Američki mediji su pozivajući se na izvore bliske policiji objavili da je napad u kojem je poginulo 26 ljudi, izveo Devin Patrick Kelley, 26-godišnji bijelac.

Guverner Teksasa Gregg Abbot je na konferenciji za novinare priopćio da je broj poginulih u napadu u crkvi u Sutherland Springsu 26. Ranije je objavljeno da je poginulo 27 osoba.

Freman Martin, dužnosnik zadužen za javnu sigurnost u Texasu je kazao kako je 23 ljudi ubijeno u crkvi, dvoje izvan objekta, dok je jedna osoba podlegla u bolnici.

Martin je kazao da je napadač bio odjeven u crnu odjeću te da je nosio pancirni prsluk. Na mjestu napada je ostavio oružje, a nešto kasnije je pronađen mrtav u vozilu kojim se udaljavao od mjesta događaja. On je naveo i da postoji mogućnost da je napadač izvršio samoubojstvo, ali nije isključio mogućnost da ga je slijedio i pucnjima iz vatrenog oružja neutralizirao netko od stanovnika naselja u blizini crkve.

Lokalni izvori su naveli kako misi u crkvi redovno prisustvuje oko 50 ljudi, a među stradalima je dvogodišnje dijete. Život je izgubila i 14-godišnja kćerka lokalnog svećenika.

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump je putem Twittera uputio sućut obiteljima žrtava te podsjetio da cijeli slučaj prati iz Japana gdje boravi u službenoj posjeti.

Ukupno 26 osoba ubijeno je u oružanom napadu koji se jučer dogodio u koptskoj crkvi u američkoj saveznoj državi Texas. Naoružani napadač je ušao u crkvu u mjestu Sutherland Springs i otvorio vatru na prisutne.

Trump napadača, koji je u  crkvi Texasu ubio 26 osoba, nazvao poremećenim

 Američki predsjednik Donald Trump je masovnu pucnjavu, koja se dogodila u nedjelju u crkvi u saveznoj državi Texas, nazvao posljedicom "problema s mentalnim zdravljem na najvišem nivou".

Obraćajući se na konferenciji za novinare s japanskim premijerom Shinzom Abeom u ponedjeljak u Tokiju, Trump je napadača nazvao "veoma poremećenim pojedincem", izvještava AP.

''Mi imamo mnogo problema s mentalnim zdravljem u našoj zemlji'', izjavio je Trump.

On je također izbjegao pitanje o kontroli naoružanja, rekavši da ovaj masakr "nije situacija koja ima veze s oružjem".

Guvrener Texasa: Ne znamo hoće li rasti broj žrtava pucnjave u crkvi

Nakon pucnjave u baptističkoj crkvi u Sutherland Springsu, u Texasu, guverner te američke savezne države rekao je da je 26 mrtvih, a predsjednik Donald Trump osudio je iz Japana "strašan" zločin.

"U ovoj fazi imamo 26 života koji su izgubljeni. Ne znamo hoće li taj broj rasti", rekao je guverner Texasa Greg Abbott na konferenciji, govoreći o "najgoroj masovnoj pucnjavi u povijesti" njegove države.

Kopirati
Drag cursor here to close