Izazivanje opće opasnosti

Požar u Sanskom Mostu podmetnut, privedena jedna osoba

Vijesti / Crna Kronika | 05. 04. 2016. u 15:37 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Požar u industrijskoj zoni u Sanskom Mostu je podmetnut, a policija je danas tim povodom uhitila jednu osobu.

Iz MUP-a Unsko-sanske županije navode da je očevidom utvrđeno da je nepoznata osoba ili više njih zapalila otpad u blizini skladišta 'Vrhpolje promet', nakon čega se vatra proširila na nisko raslinje i drvene palete, a potom i u unutrašnjost objekta.

"Na tom tragu, u utorak u 9:30 sati slobode je lišena osoba čiji su inicijali A.D. (57) iz Sanskog Mosta, nad kojim je provedena kriminalistička obrada", istaknuli su u županijskom MUP-u. Događaj je okvalificiran kao kazneno djelo 'Izazivanja opće opasnosti'.

Požar je jučer zahvatio dva skladišta kompanije 'Vrhpolje promet' u industrijskoj zoni na lokalitetu Šejkovača u Sanskom Mostu u kojima je pričinjena velika materijalna šteta, a tijekom gašenja vatre lakše je ozlijeđen jedan vatrogasac.

Požar je izbio oko 15 sati, a vatrogasci su ga ugasili oko 17 sati, prenosi Srna. U požaru je izgorjelo skladište firme 'Vrhpolje promet', u vlasništvu Esada Sinanovića iz Sanskog Mosta, dok se vatra proširila i na skladište poljoprivredne apoteke "E-Š-E" i vozilo Daimler chrysler.

Kopirati
Drag cursor here to close