Energoinvest

Požar u bivšoj tvornici podmetnut

Vijesti / Crna Kronika | 14. 08. 2019. u 14:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Uzrok požara u bivšoj tvornici "Energoinvest" u Istočnom Sarajevu je ljudski faktor'', rekao je načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Istočno Sarajevo Nebojša Popović.

Foto: Akta.ba / Požarište


Popović je, kako prenosi Akta, na konferenciji za novinare naveo da je 10. kolovoza prijavljen požar na ovom objektu, a kada su se stekli uvjeti, odnosno 12. kolovoza, pod nadzorom nadležnog tužitelja i u prisustvu vještaka protupožarne zaštite izvršen je uviđaj i utvrđeno točno mjesto požarišta.

Rekao je kako se vještak izjasnio da je uzrok požara ljudski faktor. Popović je dodao da policijski službenici rade na dokumentiranju i prikupljanju podataka i u tijeku je poduzimanje određenih mjera i radnji.

Kaže da je tužitelj ovaj događaj okvalificirao kao krivično djelo paljevina, a nakon kompletiranja predmeta, nadležnom tužitelju bit će dostavljen izvještaj.

Što se tiče požara na nekadašnjem "Energoinvestovom" domu na Crepoljskom, u Istočnom Starom Gradu, Popović je rekao da su u utorak bili ispunjeni uvjeti za vršenje uviđaja pod nadzorom tužitelja i s lica mjesta su izuzeti određeni tragovi koji će biti predmet vještačenja.

Dodao je kako su i s paljevina studentskih domova na Koranu i Kalovitim Brdima na Palama s lica mjesta izuzeti određeni tragovi koji su predmet vještačenja.

Prema njegovim riječima, nije ustanovljen uzrok požara na ovim objektima. Popović je pojasnio da je nekada na licu mjesta, u prisustvu vještaka, moguće odmah utvrditi uzrok požara, a nekada se izuzimaju tragovi s lica mjesta koji su predmet vještačenja.

U nekim slučajevima i nakon dodatnog vještačenja, vještak se ne može točno izjasniti o uzroku požara.

Istodobno, Srpska demokratska stranka (SDS) objavila je kako i dalje vjeruje da je požar u poduzeću “Energoinvest RAOP” u Istočnom Sarajevu podmetnut. 

''Naše sumnje ostaju da je podmetnut požar u ovom preduzeću. Požar je najbolje pokazao katastrofalne razmjere krađe i uništavanja RAOP-a'', rekao je na konferenciji za medije u Banja Luci zastupnik SDS-a u Narodnoj skupštini RS Davor Šešić. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close