Sud u Mostaru

Potvrđena optužnica protiv Bradvice zbog Aluminija

Ročište za izjašnjenje o krivici zakazano za 10. ožujka.
Vijesti / Crna Kronika | 19. 02. 2021. u 07:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinski sud u Mostaru zbog krivičnog djela nesavjestan rad u službi potvrdio optužnicu je protiv Ive Bradvice, nekadašnjeg direktora Aluminija, a koju je Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanskog kantona podiglo 8. veljače, objavio je Dnevni avaz.

Sarajevske novine navode kako je ročište za izjašnjenje o krivici zakazano za 10. ožujka.

Bradvica je na čelu kompanije bio od kraja 2010. do studenog 2013., a u optužnici je obuhvaćen razdoblje poslovanja iz 2011. godine.

Video: Ivo Bradvica

Njemu se na teret stavlja da je odbio razmotriti dvije povoljnije ponude u vezi razgradnje Tvornice glinice Mostar zbog čega je nastala imovinska šteta, jer je zaključen ugovor s firmom koja je ponudila nižu otkupnu cijenu. Pri tome je nastala šteta veća od dva milijuna KM.

Avaz navodi i kako je Uprava Aluminija dan prije isključenja električne energije u ovoj firmi, nakon čega je došlo do obustave proizvodnje, bivšim direktorima ove kompanije isplatila 536.000 maraka po osnovu sudskih presuda, što je utvrdila Financijska policija Federacije.

Tada je među svim direktorima, upravo, Bradvici isplaćen najviši iznos i to 300.000 KM.

Njegova plaća je u travnju 2013. iznosila , čak, 20.036 KM. Te godine on je samo za plaće uzeo 137.196 KM, dok mu je na ruke, kako je navedeno u nalazu Federalne financijske policije, u vidu otpremnine isplaćeno 161.024 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close