Zaron u Bregavu trenutno nemoguć

Potraga za nestalim mladićima - Čeka se da se poprave vremenski uvjeti

Vremenski uvjeti ne dozvoljavaju zaron u Bregavu
Vijesti / Crna Kronika | 12. 02. 2024. u 16:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U rijeci Bregavi se nalazi vozilo u kojem se pretpostavlja da su dva mladića za kojima se traga, rekao je za Bljesak.info Kemal Maksumić, dežurni tužitelj Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije.

Na lokalitetu Pitića brijeg nedaleko od ulaza u Stolac iz smjera Berkovića, u tijeku je potraga za automobilom Jeep Compas.

Maksumić je istaknuo kako trenutno uvjeti ne dozvoljavaju da ronioci to utvrde na licu mjesta.

Vremenski uvjeti ne dozvoljavaju zaron

''Čekamo da se poprave vremenski uvjeti da bi se moglo dalje pristupiti radnjama'', kazao je Maksumić.

Inače, riječ je o automobilu kojim su se tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak iz Stoca prema Vidovom Polju udaljila dvojica mladića, M.V. (20) i F.S., čije godište je, za sada, nepoznato, potvrdio je za Bljesak.info Ljudevit Marić, glasnogovornik Uprave policije MUP-a HNŽ-a.

Marić je za Bljesak.info kazao kako se pretpostavlja da je vozilo na ovoj lokaciji zbog zamućenosti vode, te također na ovoj lokaciji postoje i vidljivi tragovi da je vozilo upalo u rijeku, no još uvijek se ne može ništa potvrditi jer nabujala Bregava zbog vremenskih neprilika i dalje raste.

Danas je na terenu bio velik broj pripadnika MUP-a HNŽ, ISS-a Mostar, GSS-a, Civilne zaštita te dežurni tužitelj Tužiteljstva HNŽ-a.

Foto: Avaz.ba / Velik broj pripadnika službi na terenu

Tragovi pronađeni jutros

Podsjetimo, stolačkoj policiji je R.V. (47) u 00:45 sati prijavila da je njen sin, M.V. bio u jednom kafiću u Stocu sa F.S. te da nije došao kući, kao i da je nedostupan na telefon.

Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije su objavili da je sat nakon ponoći u policiju došao otac od F.S., zajedno, sa S.P., koji je policijskim službenicima dao informacije o tome kako je on dao svoje vozilo M.V. i F.S. da odu u Vidovo polje, nakon čega im se gubi svaki trag.

Odmah nakon toga tijekom noći policijske patrole su obišle grad i šire područje, ali nisu uspjeli pronaći nikakve tragove sve do jutros.

Kopirati
Drag cursor here to close