Brčko

Potraga se pretvara u tragediju: Sumnja se da su nestali brat i sestra mrtvi

Vijesti / Crna Kronika | 21. 07. 2015. u 07:27 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dosadašnja potraga po vrletima podmajevičkog sela Rašljani kod Brčkog nije dala pozitivne rezultate u potrazi za nestalim mladićem (22) sa posebnim potrebama i njegovom petogodišnjom sestrom.

"Očekivali smo da ćemo jučer pronaći nestale osobe, no nažalost to se nije dogodilo. Postavili smo desetak čeka, ali umjesto pronalaska mi smo došli do zaključka da bi se ovo moglo pretvoriti u veliku tragediju",kazao je za Otisak jedan od sudionika u potrazi.

"Danas nismo primijetili njihovo kretanje, plašimo se da nisu živi".

Neslužbeno, danas se očekuje angažman i helikopterske jedinice Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, te dolazak Gorske službe spašavanja iz Mostara.

''Na terenu su od jutros pripadnici brčanske policije, Crvenog križa, Civilne zaštite, a pridružio nam se i veći broj građana. Također, pomoć nam pružaju i pripadnici specijalne jedinice MUP-a Republike Srpske s jednim helikopterom, te članovi Gorske službe spašavanja iz Mostara i Srebrenika'', kazao je u izjavi Fenu Halid Emkić, glasnogovornik brčanske policije.

Dodao je kako su uvjeti na terenu izuzetno teški, ali da se neće odustati dok se mladić i njegova sestra ne pronađu.

Nadležni nisu zatražili angažman Ronilačko-spasilačkog kluba "Nemo" iz Brčkog koji posjeduje i manji avion koji bi prema riječima predsjednika ovoga kluba Neđe Mićića Tulije mogao biti odmah u funkciji.

"Niko nas nije zvao. Mi smo uvijek spremni pomoći, a to smo pokazali tijekom poplava kada smo na terenu radili 24 sata. Naravno, osim nas tu bi se uključio i Kinološki savez Distrikta Brčko u kojem imaju specijaliziranog psa za ovakve situacije, ali ni njih niko nije kontaktirao od nadležnih", kazao je Tulija za Oslobođenje.

Kopirati
Drag cursor here to close