Quuensland

Potop u Australiji, poginulo pet osoba

Vijesti / Crna Kronika | 02. 05. 2015. u 08:41 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pet osoba izgubilo je život u najnovijem nevremenu u sjeveroistočnoj Australiji, koje je premijerka države Quuensland Annastacia Palaszczuk danas opisala kao "vanserijski potop". Palaszczuk je potvrdila da su sinoć nastradale tri osobe, a policija je navela da su registrirana još dva smrtna slučaja.

U tom području palo je 277 milimetara kiše. Policija je priopćila da su smrtni slučajevi rezultat tri prometne nesreće.

U prvoj prometnoj nesreći pogunuli su muškarac (74), žena (39) i petogodišnji dječak kada je njhovo vozilo skliznulo s mosta u Caboolture na 44 kilometara sjeverno od Brisbanea, u drugoj je muškarac (49) izgubio život i njegovo tijelo pronađeno je danas, a dvoje putnika iz istog vozila su se uspjeli spasiti.

U trećoj prometnoj nesreći 75-godišnji muškarac izgubio je život u obližnjem Burpengary, ali je policija uspjela spasiti ženu (68) koju su zatekli na drvetu, prenijela je agencija AFP.

Ministrica za vanredne situacije Jo-Ann Miller priopćila je da su vlasti primile oko 4.000 poziva za pomoć u roku od pet sati, jučer popodne po lokalnom vremenu. U istom području bilo je skoro 60 spašavanja iz vode pošto ih je pogodilo olujno nevrijeme, navela je ministarka Kvinslenda.

Kopirati
Drag cursor here to close