Krijumčari povezani s ubojstvom sarajevskih policajaca

Posušje: Spriječeno krijumčarenje 17 osoba

Krijumčarenje je otkriveno prilikom nadzora državne granice i kontrolom dva putnička motorna vozila, bh. nacionalnih oznaka.
Vijesti / Crna Kronika | 03. 05. 2023. u 16:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Gorica, u okviru operativne akcije Teret, spriječili su krijumčarenje 17 državljana Republike Turske u mjestu Čubrina na području općine Posušje.
 
Naime, 1. svibnja 2023. godine, spriječeno je krijumčarenje devet državljana Republike Turske.
 
Krijumčarenje je otkriveno prilikom nadzora državne granice i kontrolom dva putnička motorna vozila, bh. nacionalnih oznaka. Vozilima su upravljala dvojica državljana Bosne i Hercegovine, N.Đ. (1992.) i Z.I. (1995.).
 
Prethodno, u drugom slučaju, 29. travnja 2023., službenici ove jedinice spriječili su krijumčarenje osam državljana Republike Turske.
 
U vezu sa ovim krijumčarenjem dovodi se četvero državljana BiH i to: M.O. (1998.), S.S. (1988.), S.S. (1995.) i B.B. (2000.), koji su strane državljane krijumčarili u dva vozila, bh. nacionalnih oznaka, a od kojih je jedno pronađeno napušteno.
 
Iz pouzdanih izvora doznajemo kako je riječ o osobama povezanim s ubojstvom policajaca u Sarajevu.
 
O navedenim događajima su obaviješteni dežurni tužitelj Tužiteljstvu BiH, prema čijim nalozima pripadnici Granične policije BiH nastavljaju daljnje mjere i radnje na dokazivanju krivičnog djela "krijumačarenje osoba", nakon čega će Tužiteljstvo BiH dostaviti izvještaje o počinjenim krivičnim djelima "krijumčarenje osoba".
 
Također, prema naredbi sudca za prethodni postupak Suda BiH izvršen je pretres vozila i osumnjičenih osoba. Vozila i drugi dokazni materijali koji se mogu dovesti u vezu sa navedenim krijumčarenjima stranih državljana su privremeno oduzeti.
 
O događajima su obaviješteni i pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH.
Kopirati
Drag cursor here to close