Selo Hrušti

Poruka ''Nož, žica Srebrenica'' šokirala povratnike kod Nevesinja

Povratnici u su u šoku i potpunoj nevjerici jer se vandalizmi ovakve vrste već duži vremenski period nisu događali na području Nevesinja.
Vijesti / Crna Kronika | 02. 08. 2021. u 09:10 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Poruka u selu Hrušti

Bošnjačke povratnike u Nevesinju šokirala je i uznemirila poruka ''Nož, žica, Srebrenica'' ispisana u noći 31. srpanj. na 1. kolovoz na starom autobuskom stajalištu u selu Hruštima.

Nepoznati počinitelj ili više njih ovu monstruoznu poruku sa srpskim znakovljem četiri S i križom ispisali su na ranije nacrtanoj državnoj zastavi.

Povratnici u su u šoku i potpunoj nevjerici jer se vandalizmi ovakve vrste već duže vremensko razdoblje nisu događali na području Nevesinja.

''Mi ovu poruku, u svjetlu aktualnih političkih događanja, shvaćamo kao krajnje ozbiljnu prijetnju. Svakako da osjećamo strah. Poruke su anticivilizacijske i krajnje ružne“, ističe Džemal Šendro, jedan od mještana sela Hrušta.

Prema njegovim navodima mještani su obavijestili Centar javne sigurnosti u Nevesinju, a dežurna ekipa je izvršila očevid i sačinila zapisnik.

Šendro izražava nadu da će vinovnike ovog sramnog čina što prije otkriti i identificirati, a njihova  imena i motive javno objaviti.

On je pozvao Bošnjake u ovom kraju da ostanu mirni i suzdržani, ali i da budu oprezni.

''Moramo ostati ustrajni i neustrašivi. Mržnja mora biti poražena! Ona nikome ne donosi dobro.  Pravda i istina su najveći civilizacijski ideali i dugoročno gledano jedina su perspektiva suživotu i koegzistenciji naroda i građana u Bosni, a posebno u Hercegovini“,  poručio je Šendro.

Mještani, dodao je, od lokalne vlasti očekuju da će osuditi ovaj vandalizam, izazivanje nacionale netrpeljivosti te da će se tim osudama pridružiti srpski povratnici u dolinu Neretve, pogotovo oni na području Mostara, navodi se u priopćenju povratnika u ovo nevesinjsko selo.  

Kopirati
Drag cursor here to close