Sarajevo

Pomoć zatražilo 12 pacijenata nakon padova na zaleđenim ulicama

''Kada je vani niska temperatura i velika koncentracija magle najbolje je ne izlaziti iz kuće u ranim jutarnjim satima, nego izaći tek oko podneva''.
Vijesti / Crna Kronika | 06. 12. 2017. u 12:54 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Video: Klizavo je ...

U Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo od jutros se javilo 12 pacijenata koji su ozlijeđeni nakon pada na ulicama Sarajeva zbog leda i poledice nastale nakon snježnih padavina, potvrdila je Feni specijalistica urgentne medicine u Zavodu Seida Pandić.

Kada su u pitanju kronični bolesnici, doktorica Pandić kaže da nije bilo velikog priliva pacijenata, a i ako se obrate za pomoć radi se o pacijentima s kardio-vaskularnim oboljenjima, povećanim krvnim pritiskom ili pacijentima s kronično-opstruktivnom bolešću.

Podsjetila je da je trenutno zimsko doba godine zbog čega se više treba voditi računa o zdravlju, a to se posebno odnosi na kronične bolesnike koji trebaju uzimati redovno terapiju.

''Kada je vani niska temperatura i velika koncentracija magle najbolje je ne izlaziti iz kuće u ranim jutarnjim satima, nego izaći tek oko podneva'', zaključila Pandić.

Kopirati
Drag cursor here to close