122

Tužiteljstvo istražuje policiju jer nije reagirala na pozive u Čapljini

Pehar tvrdi kako se policija nije odazvala na tri poziva upućena 30. prosinca, a da je napadnut 4. siječnja.
Vijesti / Crna Kronika | 15. 01. 2024. u 11:30 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije vrši unutarnju kontrolu nakon prijave zbog nepostupanja policijskih službenika PU Čapljina a i županijsko tužiteljstvo provjerava slučaj, potvrđeno je za portal Bljesak.info.

Naime, istražuju se okolnosti vezano za prijavu profesora Dražena Pehara koji navodi kako se nakon što je dobio prijetnje i prijavio ih policiji, policija nije poduzela ništa iako je uputio tri poziva.

Tri poziva

Pehar tvrdi kako se policija nije odazvala na tri poziva upućena 30. prosinca, a da je napadnut 4. siječnja. Tvrdi da je policija tek tada reagirala poslavši patrolu ali da ''ne žele znati'' za prijavu od 30. prosinca.

Zbog čega je uputio i kaznenu prijavu protiv PU Čapljina zbog "uskraćivanja pravne zaštite".

U prijavi Tužiteljstvu, koju je Bljesak.info imao na uvid, Pehar navodi kako je prijavio da je dobio prijetnju od susjeda, koji je, nakon verbalnog sukoba s njegovim sinom, zaprijetio da će ga ‘ohladiti’. Napominje kako je imao i ranije neugodnosti sa susjedom te da je zbog toga i zvao policiju.

''Poziv policiji na intervenciju, na 122, ponovio sam tri puta. Policijska jedinica nije došla na intervenciju. Policijski službenik na telefonu jest bio upoznat sa svim što sam mogao objasniti preko telefona'', rekao je navodeći kako se kao ''posljedica njihovog nereagiranja'' dogodio i fizički napad nekoliko dana kasnije.

Formiran predmet

Stoga je, kako navodi, podnio prijavu protiv nadležnih policijskih službenika PU Čapljina zbog nepostupanja, tj. zbog uskraćivanja elementarne pravne zaštite.

Iz Tužiteljstva HNŽ-a potvrđeno je kako je ovo Tužiteljstvo zaprimilo navedenu kaznenu prijavu, te da je po istoj formiran predmet i odmah uzet u rad od strane postupajućeg tužitelja. 

Podsjećamo, PU Čapljina nedavno je u pozornost javnosti dospjela nakon što je portal Bljesak.info otkrio kako je u slučaju prometne nesreće sa smrtnim ishodom ''zaboravljena'' jedna osoba koja se nalazila u vozilu. Tako je 11 dana nakon nesreće policija priznala kako je izostavila jednog od putnika u automobilu u kojem je poginula ženska osoba.

Kopirati
Drag cursor here to close