Široki Brijeg

Policiji se predao 17-godišnjak i priznao kazneno djelo Računalne prijevare

Vijesti / Crna Kronika | 17. 07. 2014. u 10:07 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jutros smo objavili informaciju da je PU Široki Brijeg rasvijetlila kazneno djelo Računalna prijevara, koje je prijavljeno 25. travnja ove godine, a u priopćenju smo naveli da je za izvršenje kaznenog djela osumnjičen osamnaestogodišnjak iz Širokog Brijega. Naime, utvrđeno je da je kazneno djelo Računalna prijevara izvršeno putem interneta, s računa koji se vodi na ime osamnaestogodišnjak, koji je u priopćenju naveden kao osumnjičeni.

Međutim, danas prijepodne u policiju se prijavio stariji maloljetnik, koji je priznao da je ukrao podatke s bankovne kartice oštećene građanke te da je, zajedno s osamnaestogodišnjakom otvorio račun na jednoj kladionioci, koji se vodilo da njegovo ime, putem kojeg je izvršio više on-line uplata.

Temeljem tog priznanja otklonjene su sve sumnje da je osamnaestogodišnjak izvršio kazneno djelo, i ovim putem izražavamo žaljenje što je isti pretrpio neugodnosti zbog spominjanja njegovih inicijala.

PU Široki Brijeg podnijet će izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv starijeg maloljetnika, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Računalna prijevara iz čl. 395. KZ-a FBiH, stoji u službenom priopćenju Uprave policije MUP-a ŽZH.

Kopirati
Drag cursor here to close