Prijedor

12 pripadnika HOS-a prijavljeno za ratni zločin

Izvještaj je podnesen i protiv deset osoba, pripadnika navedenih snaga zbog postojanja osnova sumnje da su počinila kazneno djelo ratni zločin protiv ratnih zarobljenika Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.
Vijesti / Crna Kronika | 26. 10. 2018. u 11:42 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijska uprava Prijedor podnijela je Tužiteljstvu BiH izvještaj protiv više osoba zbog ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika počinjenog u logoru “Lora” u Splitu.

Prema saznanjima Balkanske istraživačke mreže Bosne i Hercegovine (BIRN BiH), izvještaj je podnesen i protiv generala pukovnika Hrvatske vojske (HV) Mate Laušića.

Glasnogovornica Policijske uprave (PU) Prijedor Vesna Pačariz rekla je da je izvještaj podnesen protiv dvije osobe zbog sumnje da su, u svojstvu nadređenih i odgovornih starješina Hrvatskih oružanih snaga (HOS), počinili ratni zločin protiv ratnih zarobljenika i neopravdano odgađanje povratka ratnih zarobljenika.

Izvještaj je podnesen i protiv deset pripadnika navedenih snaga zbog sumnje da su počinili ratni zločin protiv ratnih zarobljenika.

“Oni se terete da su u periodu od prve polovine svibnja 1995. do kolovoza 1997. godine na području Splita počinili spomenuta kaznena djela nad 26 ratnih zarobljenika”, kazala je Pačariz.

Kopirati
Drag cursor here to close