Pretresi

Policija u kući pronašla oko 12 kg droge

Vijesti / Crna Kronika | 14. 11. 2014. u 13:51 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija je tijekom pretresa u Modriči pronašla i izuzela jedanaest kilograma marihuane i određenu količina oružja i streljiva - potvrđeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Doboj.

Tijekom četvrtka izvršeni su pretresi kuća i pomoćnih objekata na tri lokacije na području Modriče, s ciljem sprječavanja neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga.

Prilikom pretresa kuće vlasništvo P.B. pronađeno je ukupno 11 kilograma i 849,1 grama zelene biljne materije koja po svojim morfološkim osobinama odgovara opojnoj drogi 'mariuhani' (jedna stabljika sa listovima težine 6.650,00 grama, listovi biljke težine 5.150,00 grama i sasušena biljna materija težine 49,12 grama).

Prilikom pretresa kuće vlasništvo D.L. pronađena je i izuzeta jedna automatska puška s okvirom od 30 metaka i 55 komada pripadajućih metaka, kao i jedna poluatomatska puška sa šest metaka u spremniku. Nad navedenim osobama je izvršena kriminalistička obrada.

Po dokumentiranju predmeta Okružnom tužiteljstvu Doboj bit će dostavljen izvještaj o počinjenim kaznenim djelima neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. Navedene aktivnosti provedene su u koordinaciji s Upravom kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske. 

Glasnogovornik Centra Ljerka Stanimirović rekla je Srni da je prilikom pretresa kuće Pere Bajunovića u Skugriću pronađeno 11.849 grama zelene biljne materije, koja po svojim morfološkim osobinama odgovara marihuani.

U ovoj policijskoj akciji, koje je izvedena jučer, pretresena je i kuća Dragana Lazića u mjestu Tolisa, gdje je pronađena automatska puška sa okvirom od 30 metaka i 55 komada metaka, kao i poluatomatska puška sa šest metaka u spremniku.

 

Kopirati
Drag cursor here to close