Akcija Tramak

Policija u Dubrovniku uhitila 11 osoba: Marihuanu i LSD nabavljali iz BiH

Vijesti / Crna Kronika | 19. 01. 2015. u 17:30 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas su Dubrovčani, nakon višemjesečne opsežne terenske akcije na području kojeg pokriva Policijska uprava dubrovačko-neretvanska, svjedočili "velikom finalu" te operativne akcije koja je nazvana "Tramak".

Prema priopćenju kojeg je u vezi akcije i brojnih privođenja poslala PU dubrovačko-neretvanska, doznaje se da su policijski službenici Službe kriminalističke policije dubrovačke PU dovršili kriminalističko istraživanje na okolnosti nabave i preprodaje droge na području grada Dubrovnika. Tom višemjesečnom krim-istragom prikupljeni su dokazi za ukupno 11 osoba u dobi od 19 do 48 godina, od kojih je jedna ženska osoba.

"Temeljem prikupljenih saznanja o preprodaji droge na području Dubrovnika, u studenom prošle godine započelo je kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da su osumnjičeni na području Bosne i Hercegovine i Splita nabavljali drogu marihuanu i LSD radi daljnje preprodaje kupcima s područja Dubrovnika i Zatona.

Tako se jedan od osumnjičenih, 19-godišnjak, sumnjiči da je spomenutu drogu prodavao i djeci, odnosno osobama mlađim od 18 godina. Temeljem naloga suda, odnosno suca istrage Županijskog suda u Dubrovniku, obavljene su pretrage kuća i stanova koje koriste osumnjičene osobe, te je tom prilikom pronađeno i oduzeto više od 2 kg marihuane, te digitalna vaga, više mobitela, tablet računalo, novac i drugi predmeti" ističe se u priopćenju dubrovačke PU kojeg potpisuje grasnogovornica Marija Gjenero.

Doznaje se kako je zbog sumnje da su počinili najmanje 30 kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama protiv osumnjičenih 11 osoba policija podnijela kaznene prijave DORH-u odnosno nadležnom Državnom odvjetništvu u Dubrovniku. Od ukupno 11 osumnjičenih, njih pet će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja biti dovedeni pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

"U sklopu ovog krim-istraživanja policija je, postupajući po Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga prekršajno sankcionirala još 15 osoba, točnije kupaca za koje je utvrđeno kako su od osumnjičenih kupovali navedenu drogu u količinama od 3 do 50 gr marihuane i doze LSD-a", istaknula je u priopćenju glasnogovornica PU dubrovačko-neretvanske Marija Gjenero, a prenosi Dubrovački vjesnik.

Međutim, iako to policija ne navodi, iz pouzdanih se izvora doznaje da su kao osnovano sumnjivi za počinjenje navedenih kaznenih djela privedeni T.T. (48) i njegova nevjenčana supruga M. M. (39) iz Nove Mokošice, te Dubrovčani F.B. (20), P.V. (22), H.P. (22) i I.R. (23). Iz istih se izvora doznaje kako su kaznene prijave, ali redovitim putem zaradili: M.Č. (32) iz Stona; M.Nj. (30) iz Zatona; C.G. (38) iz Nove Mokošice; N.M. (30) iz Čibače i A.I. (23) iz Dubrovnika, što znači da ove osobe neće biti privedene pritvorskom nadzorniku.

Kopirati
Drag cursor here to close