Akcija Tiper

Policija RS rasvijetlila pljačku banke, te nekoliko razbojništava i krađa

Vijesti / Crna Kronika | 17. 11. 2016. u 13:57 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Republike Srpske pronašli su u okviru akcije 'Tiper' određenu količinu oružja, eksploziva, narkotika, kao i drugih predmeta koji se dovode u vezu sa izvršenjem kaznenih djela, priopćeno je iz MUP-a Srpske.

Sedam državljana BiH i dva iz Srbije osumnjičeni su za četiri razbojništva i pet teških krađa u Republici Srpskoj.

Protiv njih su danas policijski službenici Uprave za organizirani i teški kriminalitet Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske podnijeli izvještaj Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organiziranog i najtežih oblika gospodarskog kriminaliteta Tužiteljstva RS-a.

Izvještaj je podnesen protiv osoba: A.V., J.G., N.O., Đ.B., V.S., S.M., Ž.G. državljana BiH i dva državljana Republike Srbije - B.T. i M.R.

Tužiteljstvu je uz izvještaj predato šest osoba koje su jučer lišene slobode na području Banje Luke, dok se za tri osobe još traga, priopćeno je iz MUPRS-a.

Akcijom 'Tiper' rasvijetljeno je razbojništvo u 'Pavlović Internacional banci' od 12. kolovoza ove godine u Bijeljini, razbojništvo nad obitelji Travica koje je počinjeno 16. prosinca prošle godine u Banja Luci, razbojništvo u prodavnici 'Moj market' od 5. lipnja 2015. u Ulici Dragiše Vasića u Banja Luci i u prodavnici "Moj market" od 11. lipnja 2015. godine u Ulici Sime Matavulja u Banja Luci, te pet kaznenih djela teška krađa u prodajnim objektima sa duhanskim proizvodima.

Načelnica Odjela za odnose sa javnošću MUP-a Srpske Mirna Miljanović naglasila je da pripadnici policije rade i na rasvjetljavanju kaznenog djela ubojstvo nad Zoranom Grahovcem koje je počinjeno 2006. godine u Šipovu.

Kopirati
Drag cursor here to close