Priznali krađu

Policija pronašla počinitelje: Šest osoba otuđilo oko 6000 sadnica maline

Vijesti / Crna Kronika | 09. 04. 2015. u 15:11 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dana 04.04.2015. godine u PS Donji Vakuf obratio se A.K. iz Donjeg Vakufa i prijavio da je sa njegove plantaže malina koja se nalazi u mjestu Novo selo-Klade, općina Donji Vakuf, u posljednja 4 dana ukradeno oko 1000 komada sadnica maline, objavio je MUP SBŽ.

Službenici policijske stanice Donji Vakuf su odmah poduzeli niz operativno-taktičkih radnji na prikupljanju saznanja o osobama koje bi se mogle dovesti u vezu sa izvršenjem ovog kaznenog djela.

Te mjere rezultirale su lišenjem slobode šest osoba sa područja Donjeg Vakufa, za koje su postojale osnove sumnje da su izvršili navedeno kazneno djelo. Radi se o sljedećim osobama: N.M. rođen 1993. godine, S.Z. rođen 1992. godine, T.Đ. rođen 1992. godine, K.D. rođen 1998. godine, N.B. rođen 1997. godine i A.B. rođen 1977. godine.

Tijekom kriminalističke obrade osumnjičeni su u potpunosti priznali izvršenje navedenog kaznenog djela, kao i krađe sadnica maline na još 4 lokacije u širem gradskom području Donjeg Vakufa, kojom prilikom je ukradeno ukupno oko 6000 sadnica maline. Na osnovu saznanja prikupljenih u kriminalističkoj obradi pronađen je dio ukradenih sadnica, koje su izvršitelji već bili prodali u mjestu Komar, općina Donji Vakuf, te će iste biti vraćene vlasniku, a nastavlja se potraga i za ostalim ukradenim sadnicama.

Nakon kompletiranja predmeta protiv osumnjičenih će biti podnesen izvještaj županijskom tužiteljstvu Travnik, priopćeno je iz MUP-a SBŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close