Super trio

Policija otkrila trio koji je vršio razbojništva tijekom tri godine

Vijesti / Crna Kronika | 24. 04. 2014. u 14:13 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovlašteni službenici policijske stanice Kakanj podnijeli su Županijskom tužiteljstvu izvještaj o počinjenim kaznenim djelima i predali na daljnji postupak tri osobe M.E. (1995.), S.H. (1995.) i K.E. (1994.), svi iz Visokog, zbog osnova sumnje da su počinila kaznena djela 'razbojništvo'.

Oni su 21. travnja izvršili razbojništvo na benzinskoj crpki 'Delta Petrol' u Čatićima kod Kaknja uz prijetnju upotrebe vatrenog oružja - pištolja i noža.

Prilikom obrade ovog razbojništva došlo se do operativnih saznanja da su u proteklom razdoblju iste osobe počinile više razbojništava na području općine Visoko. Na osnovu naredbi Općinskog suda u Visokom, izvršen je pretres stambenih objekata koje koriste navedene osobe.

Kod K.E. iz Visokog je tom prilikom pronađen pištolj sa dobošom kalibra 6 mm, bajonet, pancirni prsluk, te druga odjeća i predmeti za koje je utvrđeno da su korišteni tijekom izvršenja kaznenih djela.

Poduzetim aktivnostima utvrđeno je da su M.E. i S.H., zajedno sa K.E. iz Visokog, tijekom 2012., 2013. i 2014. godine, na području općine Visoko izvršili čak jedanaest razbojništava. O daljnjim postupcima prema uhićenim osobama odlučivati će Županijsko tužiteljstvo ZDŽ i nadležni sud.

Kopirati
Drag cursor here to close